شما اینجا هستید: صفحه اصلی بازاریابی اینترنتیبازاريابی از طريق موتورهای جستجو (SEM)

بازاريابی از طريق موتورهای جستجو (SEM)

بازاريابی از طريق موتورهای جستجو (SEM)

تابان خواجه نصیری

اين مطلب با اشاره به تماسهاي تلفني متعددی كه داشتم در خصوص رتبه بندي يا Rankingدر موتورهای جستجو است و اينكه چطور ميتوانيم اين رتبه بندی را افزايش دهيم.

پيش از اينكه بخواهم به موتورهای جستجو و موضوع Rankingبپردازم لازم ميدانم نكاتي را هم درباره بازاريابی اينترنتی يادآور شوم. همانطور كه ميدانيد، وقتي ما صحبت از بازاريابي اينترنتي ميكنيم در واقع ميخواهيم از تمام يا بخشي از امكانات، ابزارها و يا سرويسهايي كه اينترنت در اختيار ما قرار داده است برای بازاريابي كالا يا خدماتمان استفاده كنيم. اينترنت سرويسها و ابزارهاي متعددي در اختيار ما قرار داده است: مثلاً وب و داشتن يك سايت وب بر روي اينترنت، استفاده از پست الكترونيك، انجمنهاي الكترونيكي، تابلوهاي اعلانات الكترونيكي، موتورهاي جستجو، فهرستها يا دايركتوريها، بازارهاي الكترونيكي (عمودي يا افقي)، نيازمنديها (Yellow Pages)، اتاقهاي گفتگو و وبلاگها و وب كستها و پادكستها و ... . اينها برخي از ابزارها يا عواملي (فاكتورهايي) هستند كه ميتوانيم از آنها براي بازاريابي كالا و خدماتمان استفاده كنيم.

 

از آنجا كه با داشتن يك سايت وب و يا وبلاگ ما حضور خودمان را روي اينترنت به ثبت ميرسانيم تا كالا و خدماتمان را عرضه كنيم، همه چيز منوط به اين ميشود كه ما براي سايتمان بازديد كنندههاي بيشتري بيابيم. توجه كنيد كه اين بازديد كنندهها بايد از ميان بازار هدف (Target Market) ما باشند و ايجاد بازديد كنندهی كاذب يا غير واقعي يا خارج از دايرهی بازار هدف، ما را به جايي نميرساند. در اينترنت، بازاريابی از طريق موتورهاي جستجو (SEM - Search Engine Marketing) فعاليتي است كه با شكل گرفتن موتورهاي جستجو و از جمله مهمترين آنها گوگل و ياهو و ام اس ان برای رقابت در جلب توجه مخاطبين هدف كه برای پاسخگويي به نيازهاي (اطلاعاتي) خود به موتورهای جستجو روی آوردهاند به عنوان فاكتوري مهم در بازاريابي اينترنتي شناخته شد. ما با بهينه سازی سايت برای موتورهاي جستجو يا اصطلاحاً (Seaerch Engine Optimization - SEO) شرايط سايت را برای قرار گرفتن در صفحات نتايج موتورهاي جستجو بهبود ميدهيم. همانطور كه حتماً ميدانيد، در حال حاضر، مهمترين موتور جستجو در دنيا از لحاظ اعتبار و تعداد استفاده كننده، موتور جستجوی گوگل است. اين موتور جستجو تقريباً هر سه چهار ماه يكبار تغييراتی در الگوريتمهای خود ميدهد كه در دنياي SEOبسيار پر اهميت است و به همين خاطر تقريباً هر بار اسمي خاص براي نام بردن آخرين به روز رساني (الگوريتم) مورد استفاده قرار ميگيرد. حتماً توجه داريد كه من از رتبه بندی منظورم محل قرار گرفتن سايت شما در ميان ساير نتايج جستجو است و نه Page Rankingعددی كه گوگل از 1 تا 10 به سايتها ميدهد. در مورد Page Rankingبايد بگويم كه عقايد متفاوت و گاه ضد و نقيضي مطرح ميشود كه من شخصاً خودم را جزو آن دسته و گروهي ميدانم كه اهميت زيادي برای آن عدد اختصاص داده شده از طرف گوگل به سايتها نميدانم. در كنار عدهاي از كارشناسان SEOمعتقدم كه اين عدد فقط يك جور اسباب بازی و سرگرمی است، آنچه اهميت دارد اين است كه ما سايت خودمان را به گونهای طراحی و مديريت كنيم كه در رابطه با تعدادی از كليدواژههای مورد نظرمان، به نوعي در ده صفحهی اول نتايج موتور جستجو قرار گيريم. اگر چنين اتفاقي روي دهد - كه كارشناسان SEOمعتقدند هيچ كس و هيچ شركتي نميتواند 100 درصد آن را تضمين كند - ما ميتوانيم ترافيك سايتمان را - از بازار هدف - افزايش دهيم. جذب مشتری احتمالي به سايت با اين پروسه افزايش مييابد و احتمال اينكه مشتري بالقوه به مشتري بالفعل تبديل شود بالا ميرود و از همين روي ميزان فروش نيز افزايش مييابد.

 

شما با توجه به نكاتی ميتوانيد امكان بالا رفتن رتبه بندی سايتتان در صفحات نتايج موتور جستجو (در اينجا منظورم گوگل است) افزايش دهيد. يكي از اين نكات اين است كه ابتدا كليدواژههاي مورد نظر خودتان را بشناسيد و از اين كليدواژهها در متن وبتان - Web Copy- استفاده كنيد. از فلش حتي الامكان استفاده نكنيد چرا كه روباتهاي موتورهاي جستجو با برخورد با آنها از خودشان واكنش منفي نشان ميدهند و آن را متوجه نميشوند، اگر از تصوير استفاده ميكنيد از تگ ALTاستفاده كنيد و متني را كه حاوي كليدواژههايتان است در تصوير قرار دهيد. محتواي منحصربفرد و قوي و هدفدار براي سايت ايجاد كنيد. لينك بيشتري از سايتها و وبلاگهاي ديگر به سايتتان جذب كنيد. هرچقدر تعداد لينك به سايت شما بيشتر باشد، موتورهاي جستجو و از جمله گوگل بيشتر خوششان ميآيد و به سايت شما امتياز بيشتري ميدهند. از سايت خودتان به منابع مرتبط در جاهاي مختلف و در ميان متن وب صفحات مختلف خودتان لينك بدهيد، سعي كنيد لينكهاي داخلي سايتتان را افزايش دهيد و در اين لينكها از كليدواژههاي مورد نظرتان استفاده كنيد. هر از چندگاه، سايت خودتان را به رو رساني كنيد و مطلبي ولو كم و جزئي اضافه و كم كنيد با اين شيوه موتور جستجو سايت شما را سايتي فعال ميداند. استفاده از وبلاگ براي بازاريابي سايت ميتواند رتبه بندی سايت شما را تا 3 برابر افزايش دهد (اين را بر اساس تحقيق اخيرم ميگويم - 2005). از سايتهايي كه به صورت اتوماتيك سايت شما را به موتورهاي جستجو به دفعات معرفي ميكنند استفاده نكنيد، بيشتر موتورهاي جستجو دوست دارند يك بار و به صورت دستي به سايت شما معرفي شوند، صفحات مختلف سايت را معرفي نكنيد، آدرس اصلي سايت را بدهيد خود اين موتورهاي جستجو Crawlerهايي دارند كه به سراغ سايت شما ميآيند و با برخورد به لينكها و Navigationهاي شما به صفحات ديگر سايت هدايت ميشوند.

 

يك مثال بزنم : شايد توجه كرده باشيد كه سال گذشته شماره و عددي كه گوگل به صفحات اصلي سايت من داده بود، (4) بود، بعد از آخرين به روزرساني يا Updateالگوريتم گوگل اين عدد در صفحات اصلي به (3) تنزل كرد. موضوعي كه از نظر من اهميت زيادي ندارد به همان دليلي كه رتبه بندي Alexaبرايم بي اهميت است. اما اگر (در زمان نگارش اين متن) به موتور جستجوي گوگل برويد و دنبال عبارتهاي بازاريابي شبكهاي يا بازاريابي اينترنتي يا شعارهاي تبليغاتي بگرديد خواهيد ديد گوگل سايت مرا در صفحهی اول و در برخي موارد در لينك اول نمايش ميدهد. يكي از خدماتي كه سايت من انجام ميدهد، ترجمه از آلماني و انگليسي به فارسي (وبالعكس) است. برويد در گوگل و دنبال اين عبارتها جستجو كنيد : کار از راه دور و ببینید که در میان 12 میلیون لینکی که گوگل به شما پیشنهاد می دهد سایت ما در کجا قرار دارد و یا بازاریابی شبکه ای و یا بازاریابی اینترنتی و یا عبارت بازاریابی الکترونیکی و همینطور برای عبارتGerman Persian Translation- باز هم سايت مرا در صفحهی اول يا حتي لينك اول تا سوم و یا در صفحه ی اول تا سوم خواهيد يافت. اين همان چيزي است كه به نظر من خيلي اهميت دارد و ميتواند به حدي موثر باشد كه اكنون به شما بگويم كه من 80 درصد از بازديدهاي سايتم را مديون گوگل هستم و اين همان چيزي است كه اميدوارم براي سايت و وبلاگ شما نيز پيش آيد. این مطلب در تاریخ اسفند 84 نوشته شده است و با توجه به رقابت شدید در این زمینه ممکن است محل قرار گرفتن لینک صفحات ما (یا هر سایت دیگری) در صفحات نتایج گوگل به مرور زمان تغییر کند.

http://www.webfaqt.com